Om meg

Portrett-Pellegrino-Riccardi

Pellegrino Riccardi, tverrkulturell ekspert, motivator, foredragsholder, lærer, kommunikasjonsrådgiver og til og med verdensturnerende rockemusiker, har brukt de siste 30 årene på å reise kloden rundt for å møte mennesker og lære ulike kulturer å kjenne. 

Pellegrinos talestil er en sømløs blanding av mesterlig historiefortelling og observerende humor, som han selv beskriver som «edutainment» (education + entertainment). Med en unik kombinasjon av sterke visuelle virkemidler og multimedia-effekter, tar Pellegrino sitt publikum med på en indre emosjonell reise. «Jeg ønsker ikke bare at publikum skal forstå mitt budskap, jeg vil at de skal føle det også», sier han.

Han er en av Norges absolutte eksperter på kommunikasjon og samhandling mellom mennesker, med en høyprofilert kundeliste som inkluderer Statoil, Telenor, Hydro, Aker Solutions, Statkraft, Utenriksdepartementet og Det Norske Veritas, for å nevne noen. 

Den røde tråden i alt hans virke er å nå inn til sitt publikums hjerter og intellekt, og å hjelpe mennesker til å samarbeide og forstå hverandre bedre. Dette utgjør essensen i hans mange, internasjonale foredrag. 

Pellegrino er oppvokst i England med italienske foreldre, men har bodd i Norge i de siste 22 årene. Han er utdannet filolog og pedagog med to universitetsgrader fra Leeds og Oslo. Som tilflytter til Norge har han gjort seg opp noen tanker om hvordan nordmenn (og skandinaver) er, og kommer med treffsikre betraktninger på hva som er positivt og negativt i våre nordiske kulturer. 

Pellegrino er også forfatter av boken «Bedre pappa enn sin far» (Kagge forlag). Boken er svært underholdende og lærerik med mye latter, aha-opplevelser, gjenkjennelsesfaktorer samt et par durabelige spark i baken!

**********

Jeg er født og oppvokst i England, men mine foreldre er begge italienere. Min mor og far emigrerte fra Avellino i sør-Italia til en by kalt Bath i England. Jeg vokste opp med to veldig ulike kulturer inni meg. Jeg måtte lære meg å forene disse to kulturene og, enda viktigere, hvordan trekke veksler på og få det beste ut av de to ulike verdenene jeg befant meg i.

I dag bor og arbeider jeg i Norge. Jeg er gift med en norsk kvinne og har tre norske barn. Hver eneste dag jobber jeg med å innlemme denne tredje kulturen i livet mitt.

Pellegrino er et uvanlig navn, selv for italienere. Det betyr pilgrim. Navnet passer godt på meg, fordi jeg de siste 30 årene har reist verden rundt på grunn av mitt arbeid, og omgitt meg med utallige fremmede kulturer, nasjonaliteter og mennesketyper. Jeg bruker disse erfaringene i jobben min.

Pellegrino-Portrett2

Det å flytte til et annet land har endret meg som person, og forandringene har ikke alltid vært helt enkle for meg. Jeg måtte lære å se meg selv gjennom andres øyne, og det har ikke alltid vært behagelig.

Mennesker er tilpasningsdyktige, og jeg har definitivt tilpasset meg mine nye omgivelser. Jeg deler nå min kompetanse og erfaringer med tusenvis av mennesker hvert år gjennom kurs og presentasjoner.

Et av mine mantra i livet er ”Ikke kritiser det du ikke forstår!” I min jobb hjelper jeg andre å forstå seg selv bedre, å forstå andre samt å få innsikt i det som driver og motiverer folk. Slik lærer man å få det beste ut av seg selv og andre.